Apartamentul are o suprafata utila interioara de 86 mp si se afla intr-un bloc nou din Bucuresti, ai carui proprietari sunt o familie tanara cu un copil de numai 1 an la vremea inceperii proiectului de design interior.
La momentul preluarii proiectului apartamentul era finisat la alb. Toti peretii erau vopsiti in lavabila alba, parchetul si usile montate, baile placate cu ceramica si sanitarele montate.
Chiar daca locuinta era pregatita pentru mobilare, viziunea arhitectului nu m-a lasat sa nu il transform complet, printr-o interventie cat mai mica la nivel de finisaje pentru pereti si cu santier cat mai redus, insa cu un impact vizual mare.
Astfel, dintr-o locuinta alba care nu spunea nimic, am reusit sa conturez un spatiu cu personalitate.
Transformarea cea mai mare se observa la zona de open space, formata din living si bucatarie, unde peretele din spatele canapelei a fost finisat cu vopsea decorativa gri, pusa in evidenta lumina de accent data de banda led.
Un truc foarte util pe care l-am folosit in living sunt si oglinzile bronze ce vin in continuarea vopselei decorative gri. Ele creaza o iluzie optica si maresc vizual spatiu, oferindu-i in acelasi timp eleganta prin culoarea lor.
Zona de open space a fost o provocare deoarece spatiul este destul de restrans, iar cerintele proprietarilor si functiunile care s-au dorit, au necesitat o atentie sporita in gasirea celei mai optime solutii de mobilare. Insa am reusit zonificarea spatiului si includerea tuturor activitatilor ce s-au cerut: zona de relaxare cu canapea si tv, zona de dinnig cu o masa extensibila, frontul de bucatarie si o mica insula.
Insula a devenit chiar piesa centrala a zonei de zi, fiind un element atat estetic, cat si practic, care separa livingul de bucatarie, oferind depozitarea necesara.
Atmosfera creata este una moderna, in linii simple, drepte, usor impunatoare, avand in vedere contrastul de negru pe care am mizat. Daca tot aveam o grinda care inconjura intreg apartamentul, am propus sa o accentuam incat sa ajute la crearea unei alte proportii, echilibrate, a spatiului.
Astfel, paleta noastra cromatica de gri pe care am pornit initial, a fost perfect armonizata de negrul masculin.
Pentru a masca anumite grinzi, tevi si imperfectiuni din holul de la intrare, am propus un tavan casetat metalic negru, care a conturat si mai bine designul.
Acelasi truc cu oglinda bronze l-am folosit si in dormitorul matrimonial. Surpriza este ca in spatele lor, se afla un dressing generos pentru proprietari. Peretele din spatele patului a fost placat cu mdf vopsit frezat, iar oglinda bronze vine in completare ca un accent de culoare si eleganta.
Patul a fost realizat pe comanda dupa schitele proiectate.
A fost necesara realizarea unui plan electric pentru interventia asupra anumitor prize, lumini si intrerupatoare, astfel incat amplasarea lor sa corespunda amenajarii.
Furnizori colaboratori: Serban Mobilier, Art Granit, Zen Interior, Vimar, Rovere, Ioooi, The Home, Color Smart, Kuma, Tuscany House, Nordashop.