Apartamentul cu o suprafata utila interioara de 70mp se afla intr-un bloc nou construit din Bucuresti, iar proprietarii sunt un cuplu tanar.
La momentul inceperii proiectului de design interior, apartamentul avea montate finisajele interioare, insa asa cum procedam de fiecare data, pentru a da o nota personala locuintei, am intervenit pe anumiti pereti cu finisaje speciale, cum ar fi tapet, vopsea decorative si vopsea lavabila colorata, creand accente pentru fiecare camera.
Apartamentul este compus in primul rand dintr-o zona de zi, care cuprinde holul de la intrare, o baie, si livingul ce comunica vizual cu bucataria, acestea din urma fiind separate prin doi pereti de sticla cu rama metalica si usi glisante.
Intrarea in apartament se remarca prin tavanul metallic casetat, de culoare neagra, care scoate din anonimat spatial si ii cpnfera un aer usor industrial, masculine, dar echilibrat prin piesele de mobilier fin lucrate si cu detaliile usor feminice, precum mmanerele aurii ale dulapului de la intrare.
Bucataria a fost gandita in primul rand functional, avand spatii de depozitare suficiente si un flux corect al circulatiei, fiind dotata cu electrocasnice incorporabile. Albul neutru al mobilierului se remarca totusi prin modelul riflat al corpurilor suspendate de mobilier, indirect luminate de banda LED incastrata, iar placarea de perete cu compozit de quart, alaturi de blatul de lucru cu textura de lemn, vin sa completeze si sa creeze accente in bucatarie, in neutralitatea alba de fundal.
O piesa de mobilier aparte pe care am gandit-o in bucatarie, este cea din dreptul peretelui de sticla. Pentu a nu parea o piesa masiva de mobilier asezata in dreptul unei suprafete vitrate si pentur a pastra subtil efectul de transparenta, s-au propus cosuri din ratan, care au rol de depozitare si in accelasi timp sunt un element de décor bine integrat in amenajare.
Zona de noapte a apartamentului curpinde 2 dormitoare – unul matrimonial, iar celuilalt i-am atribuit mai multe functiuni, la cererea beneficiarilor, si anume sa fie atat o camera pentru oaspeti, cat si un spatiu de lucru de acasa, iar pe viitor se poate transforma intr-o camera de copil.
Intreaga amenajare a fost gandita in nuante neuter in cee ace priveste mobilierul de gabarit mare, insa cu accente de culori indraznete, cum ar fi verdele catifelat al canapelei, achitionata de la Rovere, sau draperiile albastru inchis din dormitorul matrimonial, realizate de Zen Interior.
Atmosfera generala este una moderna, cu usoare accente glam pe alocuri, date de anumite piese de mobilier si accesorii aurii sau cupru, cum ar fi fotoliul din living achitionat de la Rovere, si corpurile de iluminat.
Baile pastreaza acceasi neutralitate la nivel cromatic. Griul finisajelor a fost completat de mobilierul alb sau cu textura de lemn, iar lavoarele freestanding si bateriile negre achiziotnate de la Delta Studio, ofera eleganta si totodata sunt accente cromatice remarcante.